Hölgyek napja

Megérkeztek a szépséges köszöntő kártyák. Március 8. ♥ Nemzetközi Nőnap

Mi, magyarok március 8-án ünnepeljük a hölgyeket. (E hagyomány dátuma nagy eltéréseket mutat világszerte.) Illenék hóvirágot osztogatni, de azok már többnyire elnyíltak. Ráadásul védettek. Pedig visszagondolva, ezen a napon mindig kíváncsian csevegtünk a hajnallal, vajon a fiúknak még fontos-e, hogy felköszöntsenek. Az volt.

A Sziporka Alapítvány Négysoros című versíró pályázatán összesen nyolc vers kapott helyet, hogy szép háttérképpel* kombinálva köszöntőkké váljanak a zsúfolt Budapest fáradt tömegében. Szeretnénk minél több hölgyet meglepni ezzel a kis ajándékkal. Önzetlenül. Egy kis mosolyt, egy kis melegséget lopva a szürke hétköznapok közé.

Nem mellesleg előre megfontolt szándékkal szeretnénk a ma szerzőit népszerűsíteni.

Pályázatunkon ezúttal nem volt külön nyeremény, de a kedves versikék remélhetőleg sok nőt / leányt / nénit vidítanak fel hamarosan. S ha csupán egy aranyos emlékként teszik félre a kis kártyát, a Sziporka Alapítvány csapata akkor is örülni fog, hogy álmai testet öltenek. Állami támogatás nélkül is.

negysoros kartyak
A “Nő a szív” Szi-A projekt első családja: nyolc (8) nőket köszöntő kártya 1-1 kortárs versecskével a februári pályázatunk választékából.

*A kártyákhoz felhasznált fotók az alkotók hozzájárulásával szabad felhasználású, bárki által elérhető, fel- és átdolgozható képek a pixabay weboldalról. A versek a Négysoros című pályázatunkra beküldött, a szerzők által a Sziporka Alapítvány javára engedményezett felhasználási joggal kerültek nyomtatásra és válnak nőnapi / anyák napi meglepetéssé.

A kis kártyák már a nyomdásznak is elnyerték a tetszését, kezdeményezésünket megdicsérte. Köszönjük a minőséget, amit a Sziporka Alapítvány nagyon szeret!

S ha Budapest területén valaki az esti órákban (17-19 óra között) csatlakozna a kártyaosztáshoz, 8-án 15 óráig még jelentkezhet a sziporka.alapitvany@gmail.com címen. Mert odaadni legalább annyira jó, mint megkapni. Egy pakli 140 db kártyát rejt, de természetesen kisebb egység is vállalható. És bár lesznek, akik számára ez értéktelen, egészen biztos, hogy többen pozitívan csodálkoznak majd programunkra. Sőt hálásan. Mert szomorú tény, hogy sokan élnek magányosan, akiknek ez az apró figyelmesség is a hét csodája lesz. Őket szeretnénk elérni!

A szervezet egyéb teendői miatt az ímélekre válasz csak délután, illetve esetenként csak 16 óra körül várható, ezért kérjük, csak olyanok jelentkezzenek, akik valóban az esti órákra szabadok, és jó szívvel válnának e különös misszió részévé.

Sziporkázzunk együtt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s