Nőket üdvözlendő

Február 22-én lezárult a nőket köszöntő rövid versekre kiírt Szi-A pályázat. Ötvennél több vers érkezett.

Nyolc (8) vers került kiválasztásra, amelyek ajándékkártyákon jelennek meg, természetesen a szerző megjelölésével, és üdvözlik a hölgyeket 2018. március 8-án a Nemzetközi Nőnap, valamint május 6-án az anyák napja alkalmából. A nyolc verset az alábbi pályázóink küldték be:

Bartalis Levente

Birta Angéla

Hirth Éva

Pamlényi Tünde

P. Dányi Gabriella

Köszönettel gratulálunk a szép sorokhoz!

Lady
Creative Common licence from Pixabay by ArtsyBee / Szabad forráskódú kép a pixabay.com oldalról, készítője ArtsyBee

A választás néhol igen nehéz volt, több tényezőt kellett figyelembe venni. Sajnos volt olyan remekmű, ami a hosszú sorok miatt esett ki (a kiírás is “rövid négy soros” rímeknek szólt), vagy remek rövidek, amik inkább szerelmes versek. Akik most nem kerültek be, ne keseredjenek el, mert lesz még ilyen megmérettetés. Sőt, valószínűsíthető, hogy programunkat lemásolva mások is indítanak majd hasonló gyűjtéseket…

A kártyák szerkesztése máris elkezdődött.

A május 6-i programunkra várunk olyan önkénteseket a kártyaosztásra, akik szívesen átélnék az önzetlen ajándékozás örömét e szép ünnep alkalmából Budapest utcáin.

Alapítványunk anyagi háttérrel nem rendelkezik, programunkat (nyomtatást is) gyors adományokból fedezzük. Ha Ön is szívesen támogatná a szeretet közvetítését, vagy épp a mai magyar költészet ilyetén kiteljesedését, köszönettel fogadjuk segítségét:

OTP 11742355-21435122

Két fő önkéntest keresünk a szeptemberi alkotó táborunk hátterének biztosításához (ételkészítés és némi takarítás). sziporka.alapitvany@gmail.com

Hamarosan kihirdetjük nagyobb volumenű alkotói pályázatunkat, amire tartalmas saját alkotásokat várunk majd: hosszabb prózai vagy velős, rövid lírai műveket, valamint festményeket, rajzokat, fényképeket. Ehhez segítségként és ihletadóként már osztottunk meg rajzolási készségfejlesztő, illetve korábban irodalmi oktató oldalakat. Lapozzák át eddigi posztjainkat!

Addig is: a napi gyakorlást ne mulasszuk el, ne engedjük a fantáziánkat ellustulni, hiszen mindjárt kezdődik a nagyüzem!

Sziporkázzunk együtt!

4 hozzászólás Új írása

  1. Edit Szabó szerint:

    Gratulálok azoknak, akiket érdemesnek tartottak a megjelentetésre ! Ezennel értesítem Önöket, hogy publikálom oldalamon az önöknek küldött írásaimat.
    Üdvözlettel : Edit Szabó

    Kedvelés

    1. Szi-A Sziporka szerint:

      Kedves Edit! Szeretnénk jelezni, hogy az Irodalmi Rádió március 1-ig fogadja a nőnapi verseket.

      Szi-A

      Kedvelés

  2. Buday Anikó szerint:

    Köszönöm az értesítést. Gratulálok a nyerteseknek!! Üdvözlettel: Buday Anikó “Sziporka Alapítvány” írta: > Szi-A Sziporka posted: “Február 22-én lezárult a nőket köszöntő rövid versekre kiírt Szi-A pályázat. Ötvennél több vers érkezett. Nyolc (8) vers került kiválasztásra, amelyek ajándékkártyákon jelennek meg, természetesen a szerző megjelölésével, és üdvözlik a hölgyeket 2018. m”

    Kedvelés

    1. Szi-A Sziporka szerint:

      Köszönjük a pályázatát, kedves Anikó! Nehéz a szigorú Szi-A-kikötéseknek megfelelni, épp ettől kihívás. Kérjük, maradjon velünk a továbbiakban is!

      Kedvelés

Hozzászólás